středa 7. ledna 2009

Máťovi je rok a půl

Máťovi je dneska 18 měsíců. Měří 82 cm a váží 11 kg. Má 11 zoubků. Obléká velikost 86/92. Je stále kojený, na nočník zatím nechce chodit a zcela ho ignoruje.
Ráno se probouzí mezi 7:00 a 7:30. Přes den spí asi hodinu a večer usíná po 21:00. Mnohdy ale ještě později (usínání je velký problém). Spí s Tedíkem v pokojíčku a v noci se budí asi 3x a vyžaduje kojení.
Umí jíst sám lžičkou, takže ho nemusím krmit. Pije z hrníčku (lahev nikdy neměl). Nejoblíbenější jídlo je rajská omáčka s knedlíkem.
Máťa si dokáže hrát v pokojíčku dlouho sám, sám se zabaví. Je trpělivý, moc rád si prohlíží knížky, staví si z kostek, jezdí s autíčkem a v poslední době rád kreslí. Vydrží také koukat na pohádku v TV. Co mě překvapuje, dokáže si po sobě uklidit hračky a dělá to s oblibou.
Umí několik slov a začíná spojovat dvě dohromady. Často si sám pro sebe něco žvatlá. Dokáže vyjádřit, co chce, či nechce…
Nerad si stříhá nehty, venku nechce moc chodit. Raději se vozí v kočárku.
Celkově je mnohem klidnější a samostatnější, než býval Tedík v jeho věku. Dokáže poslechnout, a když ho okřiknu, nesmím to přehnat, protože by se rozplakal.

Jana


Máťa na bobech - 5.1.2009

Žádné komentáře: