neděle 14. června 2009

Deníček z Itálie - den první (sobota 6.6.2009)

V 1:30 vjíždíme do Rakouska (máme najeto 493 km). Míjíme Innsbruck a ve 2:41 vjíždíme do Itálie (máme najeto 601 km). Ve 3:00 zastavujeme, přesunujeme autosedačky do zavazadlového prostoru, Tedík uléhá na místo řidiče, Petr uléhá na místo spolujezdce a já s Matějem uléhám na zadní sedadlo. Takto se snažíme usnout a nabrat síly na další jízdu. Probouzíme se v 6:15, provádíme ranní hygienu a v 6:50 pokračujeme v jízdě. Míjíme Bolzano,Veronu, Mantovu, Modenu, projíždíme kolem Parmy, zastavujeme na oběd, ocitáme se v Apuánských Alpách, opouštíme zamračené hory, míjíme La Spezii a opouštíme dálnici u Massy. Ve 12:30 (celkem najeto 1062 km) jsme v cíli – Marina di Massa, Toskánsko, Itálie. Jdeme do agentury vyzvednout klíče od ubytování. Na teploměru je 22°C.
Naše ubytování je poměrně daleko od moře (zhruba 10min chůze s dětmi). Zato je moc hezké. Máme k dispozici apartmán v přízemí vilky na klidném místě (až na kejhající husy). K dispozici je nám prostorná kuchyň, dvě ložnice a příslušenství. Venku pak venkovní sezení a zahrádka.
Odpoledne vybalujeme, zkoumáme okolí, přístup k moři, obchody, ale jsme značně unaveni (děti ne). Venku je poměrně chladno, vracíme se do apartmánu a zhruba v 21:00 usínáme.
.
Jana

.
Marina di Massa - molo

Žádné komentáře: